Vysoko spracovaní ľudia (Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať)

Značka: EDI
17,90 € 16,27 € bez DPH
Skladom (>5 ks)

Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy.

Detailné informácie

Podrobný popis

Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania.

Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

„Nesľubujem, že vysoko spracované potraviny sa vám počas čítania tejto knihy zhnusia, no môže sa stať, že to tak bude. A ak sa ich napokon dokážete vzdať, dáta nám poskytujú jasné dôkazy, že to bude dobré nielen pre vaše telo a mozog, ale aj pre planétu. Zažili to už mnohí ľudia, ktorí boli zahrnutí do procesu písania tejto knihy, a ja budem rád, ak sa k nim pridáte aj vy.“ Autor

Špecifikácia
Autor: Chris van Tulleken
Preklad: Dana Petrigáčová
Počet strán: 384
Väzba: mäkká so záložkami
Formát: 145 x 227 mm
Vydanie: júl 2024
Edícia:
Kľúčové slová: vysoko spracované potraviny, ultra spracované potraviny, potraviny s vysokým stupňom spracovania, ultra processed food (UPF), výživa, stravovanie, potravinársky priemysel
ISBN: 978-80-559-0993-6

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: